| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
dastro
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 10:40 am Temat postu: Kurs pływania metodą Total Immersion |
|
|
|
Witajcie
szukam 4-5 osób chętnych do wzięcia udziału w dwudniowych warsztatach pływania kraulem metodą Total Immersion. Ten mini-kurs będzie się odbywał na pływalni AQUA RELAX w Knurowie. Jest tylko 1 instruktor w polsce stostujący oficjalnie tą metodę (Paweł Lewicki z Warszawy, który zgodził się przybyć do Knurowa i osobiście poprowadzić zajęcia), więc naprawdę warto.
Koszt kursu wynosi ok.150-200 zł za osobę. Te same zajęcia w Warszawie kosztują ok. 400 zł!!! Warsztaty przeznaczone są dla 6 osób. Odbędą się we wspólnie uzgodnionym terminie, w bliżej nieokreśloną sobotę i niedzielę.
W razie pytań proszę o kontakt:
tel. kom: 608091331
mail: dastro@tlen.pl
| Cytat: | Total Immersion to rewolucyjne podejście do treningu pływackiego. Jeśli dotychczas uważałeś, że pływanie to nudne przemieszczanie się pomiędzy ścianami basenu – ta książka kompletnie zmieni twoje podejście do tego sportu. Nie tylko nauczysz się pływać według najnowocześniejszej metody, ale również zrozumiesz istotę mistrzowskiego podejścia do sportu. Założenia TI opierają się na analizie pływania takich zawodników, jak wielokrotny rekordzista świata Aleksander Popow.
Autor udowadnia, że w pływaniu najważniejsza jest technika, a nie wytrzymałość. Każdy basen można pokonać w krótszym czasie, nie wykonując szybszych ani silniejszych ruchów niż dotychczas. Najważniejsze jest ułożenie i równowaga ciała w wodzie. Dlaczego? Bo woda jest tysiąc razy bardziej gęsta od powietrza. Porównywanie pływania z takimi sportami jak biegi czy kolarstwo nie ma sensu. |
O metodzie można przeczytać tu:
http://www.ti-europe.com/freestyle-p1.php?lang=pol
lub na forum swim.pl:
http://www.swim.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=53
Osoby zdecydowane na kurs proszę o kontakt mailem (dastro@tlen.pl), zawierającym dane uczestnika warsztatów (imię, nazwisko, adres, telefon).
Pozdrawiam
Damian S.
Ostatnio zmieniony przez dastro dnia Pon Cze 11, 2007 1:42 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Łukasz Kopiszka

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Flow
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 4:02 pm Temat postu: |
|
|
|
Hmmm ostatnio dowiedziałem się że jestem uczulony na chlor - także odpadam :\ a szkoda bo ciekawe  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MRUCZanka

Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 800 Skąd: Knurów/Otrębusy/wesoły autobus :)
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 10:29 pm Temat postu: |
|
|
|
A kiedy byłby taki kurs?? Czerwiec, lipiec? _________________ Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dastro
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 10:34 pm Temat postu: |
|
|
|
| MRUCZanka napisał: | | A kiedy byłby taki kurs?? Czerwiec, lipiec? |
Termin jest do uzgodnienia. Warsztaty trwają 2 dni, docelowo odbędą się w sobotę i niedzielę.
Dodam jeszcze, że sam nabrałem przekonania do skuteczności tej metody po kilku ćwiczeniach. Jestem po przeczytaniu książki na temat TI oraz obejrzeniu filmu na DVD i te wskazówki rzeczywiście pomagają pływać z o wiele mniejszym wysiłkiem, bardziej wydajnie i z większą przyjemnością. POLECAM.
Ostatnio zmieniony przez dastro dnia Wto Cze 05, 2007 10:39 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wheelwright

|
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 10:38 pm Temat postu: |
|
|
|
| Ja się piszę. Jeżeli będziesz już znał konkretny termin proszę o wiadomość na priv. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MRUCZanka

Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 800 Skąd: Knurów/Otrębusy/wesoły autobus :)
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2007 10:40 pm Temat postu: |
|
|
|
Dzięki za odp. muszę najpierw ustalić budżet domowy. Mam nadzieję, że uda mi się coś wykombinować, bo zapowiada się ciekawie  _________________ Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dgalu
|
Wysłany: Sro Cze 06, 2007 12:16 pm Temat postu: |
|
|
|
ja sie pisze na to
o ile da sie te zajecia zrobic miedzy 10 sierpnia a 7 wrzesnia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dastro
|
Wysłany: Pon Cze 11, 2007 1:43 pm Temat postu: |
|
|
|
Osoby zdecydowane na kurs proszę o kontakt mailem (dastro@tlen.pl), zawierającym dane uczestnika warsztatów (imię, nazwisko, adres, telefon).
Pozdrawiam
Damian S. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kampol
|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 10:08 am Temat postu: |
|
|
|
Czy ten kurs już się odbył ?? Byłbym bardzo zinteresowany _________________ pozdrawiam: Kampol |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dastro
|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 11:11 am Temat postu: |
|
|
|
| Mamy już komplet, ale możesz się wpisać na listę rezerwową. Termin: 8-9 września. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kampol
|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 12:53 pm Temat postu: |
|
|
|
OK - a więc prosze miec mnie na uwadze - gdyby ktoś odpadł to proszę o info na rafalkampczyk@o2.pl
Dzięki i pozdrawiam _________________ pozdrawiam: Kampol |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Łukasz Kopiszka

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Łukasz Kopiszka

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
dastro
|
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 11:09 pm Temat postu: |
|
|
|
| A ja ostatnio załapałem ideę pływania na boku i z miejsca zmniejszyłem ilość ruchów na jednej długości basenu z 22 na 18. Jestem pod wrażeniem, to naprawdę działa. Super! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|